Πως να επιλέξετε φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Προς την Άνοιξη και συγκεκριμένα εντός Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει…
Οι εργαζόμενοι περιμένουν περισσότερα από τη δουλειά τους από μια αμοιβή. Ορισμένοι αναζητούν μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ άλλοι αναζητούν μια πιο κατάλληλη προσαρμογή στις κοινωνικές και ηθικές τους αξίες. Οι CEO αναμένουν από τους οργανισμούς να είναι κερδοφόροι αλλά και να συνεισφέρουν στις κοινότητές τους με θετικούς τρόπους. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες πιθανότατα έχουν δει αυτές τις αλλαγές από πρώτο χέρι και ίσως έχουν αναλάβει ακόμη και να βοηθήσουν τον οργανισμό τους να εξελιχθεί.
Καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων αυξάνεται και οι εταιρείες βρίσκουν το δρόμο της επιστροφής στο γραφείο, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε πώς αλλάζει το εταιρικό τοπίο. Το Forbes προβλέπει μια «μεγάλη παραίτηση» όπου πολλοί εργαζόμενοι θα αρχίσουν να αναζητούν νέα δουλειά τους επόμενους μήνες. Στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι σχεδόν 4 εκατομμύρια Αμερικανοί εγκατέλειψαν τη δουλειά τους μόνο τον Απρίλιο.
Σε μια μελέτη της Gallup του 2019 οι Gen Z, Millennials, Gen X και Baby Boomers βαθμολόγησαν «έχοντας ηθική ηγεσία» ανάμεσα στα τρία κορυφαία πράγματα που αναζητούν σε έναν εργοδότη. Οι παλαιότερες γενιές πιθανόν να το συνδέουν με τον προσωπικό χαρακτήρα των ηγετών τους, ενώ οι νεότεροι εργαζόμενοι ανησυχούν για το πώς μια εταιρεία επηρεάζει τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο Gen Z και οι νεότεροι Millennials (που αποτελούν πλέον το 46% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ πλήρους απασχόλησης) «αναμένουν τολμηρή δράση από τον εργοδότη τους για την αντιμετώπιση ηθικών τυφλών σημείων … θέλουν να γνωρίζουν ότι η δουλειά που κάνουν έχει καθαρό θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στον φυσικό κόσμο ».
Αυτές οι αξίες βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια νέα αγορά εργασίας, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη οι εταιρείες να δημιουργήσουν το είδος του εργασιακού περιβάλλοντος που προσελκύει και διατηρεί τα καλύτερα ταλέντα, βελτιστοποιεί τους υπάρχοντες πόρους και οδηγεί σε καλύτερη απόδοση από κάθε περιουσιακό στοιχείο-συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων.
Η Investopedia ορίζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ) ως:
«… Πρακτικές και πολιτικές που έχουν αναληφθεί από εταιρείες που προορίζονται να έχουν θετική επιρροή στον κόσμο. Η βασική ιδέα πίσω από την ΕΚΕ είναι οι εταιρείες να επιδιώκουν άλλους φιλοκοινωνικούς στόχους, εκτός από τη μεγιστοποίηση των κερδών ».
Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούν όλες οι εταιρείες να προσεγγίσουν την ΕΚΕ με τον ίδιο τρόπο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια θέση κατέχει η εταιρεία σας και τι περιμένουν οι υπάρχοντες και οι μελλοντικοί υπάλληλοι.
Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι πώς απάντησε η Bloomberg LP στo καθιερωμένο ετήσιο Impact Report για το 2020:
«Οι κυβερνήσεις είναι πρόθυμες να ανταποκριθούν στις συνέπειες της πανδημίας με τρόπους που κάνουν τις οικονομίες τους ισχυρότερες, πιο βιώσιμες και πιο ανθεκτικές. Οι ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου αναγνωρίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και κατανοούν ότι τα ίδια βήματα που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα συμβάλλουν επίσης στην τόνωση της ανάπτυξης και στην προώθηση της σταθερότητας. Το επόμενο έτος μπορεί να θέσει το σκηνικό για μια δεκαετία μετασχηματιστικών αλλαγών – αλλά μόνο αν ενεργήσουμε τολμηρά και επειγόντως ».
Τις τελευταίες δεκαετίες, περισσότεροι επιχειρηματικοί ηγέτες έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη να κάνουν περισσότερα από τη μεγιστοποίηση των κερδών για τους μετόχους και τα στελέχη. Προκειμένου να παραμείνουν σχετικοί και ανταγωνιστικοί, έχουν αναλάβει μια κοινωνική ευθύνη να κάνουν ό, τι καλύτερο για την εταιρεία τους, την κοινότητα, την κοινωνία γενικότερα και τον πλανήτη.
Η εφαρμογή ισχυρών πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορεί να βελτιώσει τη συνολική δραστηριότητα με:
Δίνοντας στους νέους και υφιστάμενους υπαλλήλους την εμπιστοσύνη ότι είναι μέρος ενός οργανισμού που είναι κοινωνικά υπεύθυνος. Μια μελέτη του 2016 έδειξε ότι το 55% των εργαζομένων θα επέλεγε να εργαστεί σε μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, ακόμη και αν αυτό σήμαινε χαμηλότερο μισθό.
Δημιουργία περιβάλλοντος εργασίας ασφαλές και υγιές για τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με μια μελέτη ROI Project , το πρόγραμμά σας ΕΚΕ θα μπορούσε να αυξήσει τη συμμετοχή των εργαζομένων έως και 7,5%, να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων κατά 13%και να μειώσει τον κύκλο εργασιών των εργαζομένων κατά 50%.
Ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οργανισμού σας, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνολική οικονομική σταθερότητα. Η Starbucks ξεκίνησε τη διάθεσή της για το «άχυρο καπάκι» το 2020 και εργάζεται για να είναι 100% άχυρο στα περισσότερα από 29.000 καταστήματά της παγκοσμίως.
Ενίσχυση της πίστης των πελατών δείχνοντας δέσμευση για κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη. Σε μια μελέτη του 2017 , το 76% των καταναλωτών δηλώνουν ότι θα αρνηθούν να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες μιας εταιρείας μόλις μάθουν ότι υποστήριζε ένα ζήτημα αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.
Ενισχύοντας την εταιρική σας εικόνα, χτίζοντας το εμπορικό σήμα σας, βελτιώνοντας το ηθικό και αυξάνοντας την εργασιακή ικανοποίηση. Η Fast Company ανέφερε τις 10 πιο καινοτόμες εταιρείες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του 2021.
Από πού ξεκινά ένας οργανισμός; Η στρατηγική σας για την ΕΚΕ θα μπορούσε να ξεκινήσει αργά, εστιάζοντας στη συμμόρφωση ή τη βιωσιμότητα. Μπορείτε για παράδειγμα να εστιάσετε στη διαχείριση της ενέργειας και η αποτελεσματικότερη χρήση των κτιριακών πόρων. Εάν η ασφάλεια είναι το μεγαλύτερο μέλημά σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με τη διαχείριση των αποβλήτων, τη μείωση των κινδύνων και τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών για την καλύτερη υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας των εργαζομένων.
Όποια και αν είναι η προτεραιότητα, η τεχνολογία όπως ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης χώρου εργασίας ( IWMS ) σας επιτρέπει να ξεκινήσετε απλά και να εξελιχθείτε σε μια στρατηγική που θέτει τον οργανισμό σας στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Ένα IWMS συμβάλλει στην αποτελεσματική λειτουργία των λειτουργιών και στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει στους υπαλλήλους να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους.
Συμμόρφωση – Βοηθά τις εγκαταστάσεις και τους εργαζόμενους να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς για τον μετριασμό του κινδύνου, τη διατήρηση ασφαλούς περιβάλλοντος και τη μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων.
Βιωσιμότητα – Αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία της μείωσης των αποτυπωμάτων άνθρακα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κατώτατης γραμμής μιας εταιρείας.
Διαχείριση ενέργειας – Παρέχει τα μέσα για την εύκολη συγκέντρωση, αξιολόγηση και βελτιστοποίηση των αποφάσεων για δαπάνες ενέργειας και κοινής ωφέλειας για τη μείωση της περιττής κατανάλωσης και κόστους.
Πράσινα κτίρια – Βοηθά στην παροχή του πλαισίου πληροφόρησης για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στη διαχείριση της διαδικασίας πιστοποίησης και επαναπιστοποίησης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.
Διαχείριση αποβλήτων- Παρέχει μια εξορθολογισμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παρακολούθηση, διαχείριση και μείωση τόσο των επικίνδυνων όσο και των μη επικίνδυνων αποβλήτων.
Μείωση κινδύνου – Βοηθά στην προστασία της υγείας των ενοίκων των κτιρίων, ελαχιστοποιεί την οργανωτική ευθύνη και αποφεύγει δαπανηρά πρόστιμα ή πιθανές δικαστικές διαφορές.
Επικίνδυνα υλικά – Υποστηρίζει τους διαχειριστές εγκαταστάσεων στον ασφαλή χειρισμό τοξικών προϊόντων, επαληθεύοντας τη συμμόρφωση με διάφορους κανονισμούς και ενημερώνοντας τους πρώτους ανταποκριτές πού αποθηκεύονται αυτά τα επικίνδυνα υλικά και τι μπορεί να συναντήσουν κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης.
Και ας μην ξεχνάμε τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία στα χαρτοφυλάκια ακινήτων. Ορισμένοι οργανισμοί κόβουν το αποτύπωμα άνθρακα μειώνοντας τον χώρο τους. Σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα , πρέπει να εξαλείψουμε όλες τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το δομημένο περιβάλλον έως το 2040. Τα κτίρια παράγουν σχεδόν το 40% των ετήσιων παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Ένα IWMS μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους οργανισμούς να μεγεθύνουν εύκολα τα χαρτοφυλάκια τους.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Όχι άλλο προαιρετικός χαρακτήρας!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προγράμματα ΕΚΕ έχουν θέση σε κάθε οργανισμό. Ο αριθμός των εταιρειών που υλοποιούν σχέδια ΕΚΕ αυξάνεται κάθε χρόνο. Μια έκθεση του Harvard Business School διαπίστωσε ότι το 2011, λιγότερο από το 20% των εισηγμένων εταιρειών στο S&P 500 σχεδίαζαν τις προσπάθειές τους σύμφωνα με την ΕΚΕ και τη βιωσιμότητα. Το 2014, εκτινάχθηκε στο 75% και έφτασε ακόμα και το 90% το 2019.
Η δημιουργία και η εφαρμογή πρωτοβουλιών με αποστολή τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, της Γης και των πόρων της είναι ένα νέο πρότυπο στο οποίο επενδύσεις, εργαζόμενοι και καταναλωτές κατέχουν οργανισμοί. Και ως ηγέτης επιχειρήσεων, η ευθύνη σας για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων δεν είναι μικρό επίτευγμα. Το σωστό είδος τεχνολογίας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιτυχία σας.
Οι οργανισμοί εξελίσσονται γρήγορα για να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες για επιχειρηματική δραστηριότητα εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης. Πρέπει να προσαρμόσουν επιχειρηματικά μοντέλα, να προσλάβουν και να διατηρήσουν τα κορυφαία ταλέντα και να επιστρέψουν στην επαφή με την κοινωνία με ουσιαστικούς τρόπους για να παραμείνουν επιτυχημένοι.
Share:
Προς την Άνοιξη και συγκεκριμένα εντός Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει…
Προς την Άνοιξη και συγκεκριμένα εντός Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει…
Στην υλοποίηση ενός προγράμματος-μαμούθ, που θα αναβαθμίσει αισθητικά την Αθήνα…
Το Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» 2021-2027 διαμορφώνεται βάσει του…
Τον σημαντικό ρόλο του ενεργειακού τομέα για την οικονομία και…
Πως η αξιοποίηση του IOT και του AI θα μεταμορφώσουν…